diumenge, 13 de desembre del 2009

La Jonquera 319 vots, i seguim sumant-ne

319 vots a La Jonquera, i continuem sumant


....



A les tres del migdia, s'han comptablitzat els vots de 319 persones. Cal destacar la participació de nous catalans, que a la vila representa un terç de la població, essent un argentí un dels primers veïns a estrenar l'urna. Desafiant la tramuntana, gent de totes les procedències i edats s'ha acostat a La Unió Jonquerenca Societat de Socors Mutus, per participar a la consulta sobre la independència, que s'ha desenvolupat en un ambient distès al llarg de tot el matí. La sala on té lloc el referèndum, coneguda com La Societat, s'ha convertit en un espai de tertúlia permanent.

Una vintena de voluntaris col·laboren en les tasques d'organització de meses, seguretat i comunicació, per tal de garantir la bona marxa de la consulta.



La Jonquera és un dels 7 municipis de l'Alt Empordà que avui organitzen el referèndum, juntament amb Roses, Viladamat, Palau de Santa Eulàlia, Pau, Pedret i Marzà i Vilajuïga. La iniciativa va ser impulsada al setembre per la Plataforma La Jonquera pel Dret a Decidir, que agrupa una vintena d'associacions de la població i dues de la Catalunya Nord.. Posteriorment, els grups d'ERC i CIU de l'ajuntament, hi van donar suport en el ple municipal del passat mes d'octubre.